Bilete Bohemian Jazz | Classix Bucharest - 26 feb, ora 19:30 - Sala Gloria

Bohemian Jazz | Classix Bucharest

Sala Gloria , București

luni, 26 februarie, ora 19:30

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

O experiență eclectică formată din eleganța și patosul ceh, alături de virtuozitatea de jazz. Prin romantismul Boemiei celebrăm anul muzicii cehe. Mai apoi însă, pătrundem într-o lume boemă cu adevărat, odată cu muzica de café american într-o seară plină de fuziuni exotice!

Vă invităm să participați la primul concert Classix la București, organizat cu ocazia anului 2024 - Anul Muzicii Cehe, cu sprijinul Centrului Ceh și al Ambasadei Republicii Cehe în România. 

Artiștii concertului:
Trio Bohémo (CZ)
 

Matouš Pěruška - vioară
Kristina Vocetková - violoncel
Jan Vojtek - pian

Programul concertului:
Martin Brunner (n. 1983): Moving Silhouettes (2023)
Bedřich Smetana (1824 - 1884): Trio pentru pian în sol minor, op. 15 (1855)
Antonín Dvořák (1841 - 1904): Trio pentru pian în Mi minor, op. 90 'Dumky' (1891)
Paul Schoenfield (n. 1947): Café Music (1986)

--------------------------------------------------

Trio Bohémo, originar din Republica Cehă, a căpătat notorietate într-un ritm alert de la înființarea sa în 2019. Format din violonistul Matouš Pěruška, violoncelista Kristina Vocetková si pianisul Jan Vojtek, trio-ul a debutat pe numeroase scene importante precum Musikverein din Viena, Wigmore Hall din Londra sau Stoller Hall din Manchester, unde și-a consolidat statutul în zona muzicii de cameră. 

Performanțele lor la festivaluri renumite, precum Primăvara din Praga, Cehia, Schwarzwald Musikfestival din Freudenstadt, Germania și Festival van Vlaanderen din Gent, Belgia au fost remarcate la nivel internațional, iar la scurt timp de la înființare, până în 2022, Trio Bohémo a fost membru al Academiei Europene de Muzică de Cameră, studiind sub îndrumarea unor mentori apreciați precum Hatto Beyerle, Johannes Meissl, Patrick Jüdt și Avedis Kouyoumdjian.

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry, Centrul Ceh
Parteneri instituționali: Ambasada Republicii Cehe în România, Ministerul Culturii din Cehia, SoundCzech, Czech Recovery Plan